Over Tanja

10623598_10204599731626849_7658992778867516316_o
Fotograaf: Hedy Vermeer

Moment Theater en Training is het bedrijf van theaterdocent, regisseur en intuïtief levenscoach Tanja Zieverink. Een bijzondere combinatie waarin twee passies samen komen: mensen en theater. In 2006 studeerde ze af aan de ArtEZ Theateracademie in Zwolle. In juli 2014 stuurde ze af als intuïtief levenscoach bij de Gouden Cirkel in Amsterdam.

Rond mijn 18e heb ik voor het eerst een musical gezien. Miss Saigon in het Circus Theater in Scheveningen. Ik was gegrepen door het verhaal en ontroerd door de muziek. Niet veel later was ik lid van een musical vereniging  en van ProDeo een theatersport vereniging van Universiteit Twente. Lekker zelf spelen en zingen. Onder regie van Regine Hilhorst, bij ProDeo ontdekte ik dat ik improviseren ontzettend leuk vind om te doen omdat alles mogelijk is. Haar beroep als drama docent sprak mij ook erg aan. Wat mooi dat je, je geld mag verdien met mensen leren toneelspelen, theaterstukken maken en regisseren, met het vertellen van verhalen. Kortom ik had mijn roeping gevonden. Ik ging audities doen en werd aangenomen bij  ArtEZ Theater Academie in Zwolle. Ik stopte met mijn baan als filiaal manager bij een kledingzaak en ging studeren. Op mijn 25ste ging ik mijn droom achterna. 

Theater is magie en voor mij een passie waar ik mijn creativiteit kan laten stromen. Ik wil anderen enthousiast maken voor theater. Diegene die ik regisseer, les geef of train wil ik uitdagen hun eigen kracht, mogelijkheden en onmogelijkheden te ontdekken.

De magie van theater is doorgestroomd naar film. Een verhaal vertellen op het witte doek. Samen met Thomas Brand heb ik  twee films gemaakt. Kinderen van 55+. Een samenwerkingsverband tussen 55+ers en kinderen.  En in 2013  maakten we samen de film Het Geheim van de Vrede. Een spannende fictieve film over de Vrede van Utrecht. Momenteel werken Thomas en ik samen  met een team aan de voorbereidingen voor een film in Amersfoort: Amerfilm.

Ik wandel graag in de natuur  (zonder hond, de hond op de foto is van de fotografe Hedy Vermeer). In de natuur kom ik tot rust en geniet ik van wat de jaargetijden mij brengen. Mijn voorkeur ligt bij de ‘groene’ jaargetijden. Ik mediteer, zing en ben gek op een aantal goede netflix series en films.

Naast theaterdocent werk ik als intuïtief levenscoach en help ik vrouwen ongegeneerd voor zichzelf te kiezen. Je kan hier kijken wat ik voor je kan doen als coach.