Presenteer Jezelf!

Geef jij regelmatig een lezing of presentatie voor groepen of ga jij dit in de toekomst doen? Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek of een netwerkbijeenkomst? En wil jij hierbij wat extra vaardigheden om met vertrouwen jezelf te presenteren. Dan help ik je daar graag bij.

Ik vind het belangrijk dat je leert jezelf te presenten en daarbij dichtbij jezelf blijft.  Een kunstje leren kan iedereen. Wij gaan op zoek naar wie jij bent en wat bij jou past. 
Ik maak een training op maat voor groepen van 6 tot en met 40 personen. Je kan ook bij mij terecht voor individuele presentatie coaching.

De volgende elementen kunnen hierbij aan bod komen:

  • De eerste indruk
  • Verbale communicatie
  • Non-verbale communicatie
  • Omgaan met stress en spreekangst
  • Verteltechnieken

De werkvormen zijn divers: luisteren, analyseren, doen en ervaren.
In het praktische gedeelte gebruik ik theateroefeningen om je vanuit het doen te laten ervaren wat de invloed is van lichaamstaal op je eigen gevoel en uitstraling en wat je hiermee communiceert naar een ander.

Ik ga je helpen vanuit plezier en vertrouwen jezelf en jouw verhaal te presenteren.

 

MD1
Carlijn Schreurder  Molengraaf Dispuut
Op 25 september heeft de studievereniging Molengraaff Dispuut kennis gemaakt met theaterdocente Tanja Zieverink. Via de website hebben we contact gezocht en de bijeenkomst voor onze nieuwe leden samen vormgegeven.

De avond, waarin de vraag ‘Hoe presenteer je jezelf?’ centraal stond, ging van start met een plenair gedeelte. Aan de hand van diverse oefeningen, het analyseren van filmpjes en natuurlijk de verhalen van Tanja zijn we ons onder meer bewust geworden van ons lichaam, de ademhaling en hoe je als persoon overkomt op een groep. Allemaal noodzakelijke dingen voor een goede presentatie!
Na dit plenaire gedeelte hebben we de aanwezigen verdeeld in twee groepen, waarna we de opgedane kennis in twee workshops gingen toepassen. Bij de eerste workshop werd een sollicitatiegesprek gesimuleerd. Leden moesten elkaar observeren en aan de hand van vragen voorzien van opbouwende feedback. Een nuttige oefening welke goed van pas kan komen bij het solliciteren na de studie.
In de tweede workshop werden onze presentatie skills en de bewustwording van ons lichaam verder ontwikkeld. Onder leiding van Tanja moesten we onder meer dansen, loopoefeningen doen en een presentatie geven voor de groep. 

Deze avond had als doel om de leden op een informele, actieve en leerzame manier kennis met elkaar te laten maken. Tanja Zieverink heeft met deze bijeenkomst gezorgd voor meer saamhorigheid binnen de groep en ons veel bijgebracht over presenteren. De avond kende een goede overloop van een theoretisch gedeelte, via een praktijksituatie naar interactie in niet alledaagse omstandigheden. Een zeer geslaagde avond!